Recept na opečené chleby, které mažeme hustou pomazánkou z piva, hořčice, sýra a vajec. Zdobíme bylinkami.
Hodnocení
3.0
/ 5 (706x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
2 ks
vejce
4 lžíce
máslo
0.5 lžičky
solamyl
pažitka
0.5 hrnku
pivo
100 g
tvrdý sýr
0.5 lžíce
ostrá hořčice
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
podle potřeby
chléb
Postup přípravy
Máslo rozehřejeme na pánvi, přilijeme pivo, vmícháme hořčici, nastrouhaný sýr, solamyl a vejce. Umícháme hustou směs, kterou dochutíme solí, pepřem a libovolným kořením.
Chleby opečeme v toastovači. Pažitku a petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno.
Připravenou pomazánkou potíráme opečené kousky chleba a zdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Pivní posezení podáváme při různých příležitostech.