Pivní krkovice s rozinkami

Velice netradiční recept na pečenou krkovici na pivu se zázvorem a rozinkami.


3.1174x
75 min

Postup přípravy

Kousek zázvoru oloupeme a nastrouháme najemno. Krkovici podle potřeby očistíme. Maso vcelku omyjeme a důkladně osušíme. Pak do masa vetřeme sůl, zázvor, pepř a potřeme olejem. Krkovici necháme chvíli uležet. Rozinky spaříme a necháme okapat. Rozpálíme si pekáček a v něm rozehřejeme olej. Krkovici na oleji zprudka a ze všech stran orestujeme. Pak pekáček odstavíme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Krkovici v pekáčku podlijeme pivem. Přidáme kečup, lžíci perníku a posypeme rozinkami. Pečeme asi 30 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme doměkka. Během pečení pivní krkovici podléváme. Měkkou pivní krkovici vyndáme a uložíme do tepla. Výpek ochutíme citronovou šťávou, cukrem a zahustíme nebo rozředíme. Omáčku lehce provaříme a krkovici do ní vložíme prohřát. Pivní krkovici s rozinkami nakrájíme na porce. Servírujeme je s brambory, noky, případně s knedlíky a přeléváme pivní omáčkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pivní krkovice s rozinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena