Pivní guláš s mrkví

Recept na chutný guláš z předního hovězího, černého piva a zeleniny.


3.45x
120 min

Ingredience

4 lžíceolej
2 kscibule
4 ksmrkev
2 ksbobkový list
1-2 lžícehladká mouka
800 gpřední hovězí maso
300 mlčerné pivo
1 lžičkacelý kmín
2 ksjarní cibulka s natí

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme a odblaníme, maso nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkve oškrábeme a nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve orestujeme cibuli do zlatohněda. Přidáme maso, kmín a opět osmahneme. Vše pak osolíme, opepříme, podlijeme černým pivem a přidáme bobkové listy. Maso necháme pod pokličkou pozvolna dusit doměkka, občas podlijeme vodou nebo vývarem (podle potřeby). Když je maso měkké, přisypeme nakrájenou mrkev, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a 10 minut ještě dusíme. Dochutíme, vmícháme nasekanou nať jarní cibulky a odstavíme z tepla. Pivní guláš s mrkví podáváme s oblíbenou přílohou - hodí se brambory, knedlík, těstoviny, nebo jen krajíc čerstvého chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pivní guláš s mrkví

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena