Pitta chléb

Recept na chléb upečený na zdravý způsob.


5.04x
90 min

Postup přípravy

Kvásek připravíme rozmícháním kvasnic a sladovitu v troše teplé vody. V míse smícháme mouku s mořskou solí, kváskem, zbývající vodou, olejem a rukama vypracujeme vláčné těsto, dobře prohněteme a vložíme do mísy. Mísu přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme kynout 30 - 40 minut na teplém místě.

Po vykynutí těsto znovu prohněteme a rozdělíme na kousky o hmotnosti asi 60 g. Z kousků vytvarujeme bochánky, rozválíme je na oválné placky, položíme na pomoučněný vál, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme odležet dalších 20 minut.

Odležené placky klademe na horký plech, pečeme ve střední části trouby 3 - 5 minut při 220 °C. Ihned po dopečení zabalíme chleby do vlhkých utěrek a necháme zchladnout.

Pitta chléb podáváme podle chuti jako výborné zdravé pečivo k různým pokrmům.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pitta chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena