Pistáciové vánoční stromečky

Sváteční recept na chutné cukroví ozdobené pistáciovou polevou a sněhovou vločkou.


2.65x
60 min

Postup přípravy

Z hladké mouky, cukru krupice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry, špetky soli, žloutků a másla nebo margarinu vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.

Těsto vyválíme a vykrajujeme stromečky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.

Ve vodní lázni pomalu rozehřejeme pistáciovou polevu, do které přidáme kousek ztuženého tuku. Upečené stromečky namáčíme do připravené polevy a dáme okapat na mřížku. Do částečně zaschlé polevy vložíme sněhovou vločku.

Pistáciové vánoční stromečky podáváme jako výborné jemné cukroví.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pistáciové vánoční stromečky

Zpět na recept