Sváteční recept na výborné pistáciové cukroví k různým příležitostem.
Hodnocení
2.1
/ 5 (7x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Máslo200 g
Žloutek2 ks
Citron2 ks
Cukr krupice100 g
Vanilkový cukr3 balení
Hladká mouka 325 g
Na ozdobu
Pistácie50 g
Ztužený tuk1 balení
Pistáciová poleva1 balení
Postup přípravy
Z hladké mouky, cukru krupice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry, žloutků, špetky soli a másla nebo margarínu vypracujeme těsto. Necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.
Těsto vyválíme a vykrajujeme lístečky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Ve vodní lázni pomalu rozehřejeme pistáciovou polevu, do které přidáme kousek ztuženého tuku.
Upečené cukroví namáčíme do pistáciové polevy a zdobíme sekanými nesolenými pistáciemi.
Pistáciové lístečky podáváme na sváteční stůl jako lahodné cukroví.