Piškotový nákyp se šlehačkou

Chutný sváteční dezert.Příprava je sice delší, ale výsledek stojí za to. Ale pozor, je to kalorická bomba.


3.092x
120 min

Postup přípravy

Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Uvařený pudink necháme za občasného míchání částečně vychladnout.

Dortové korpusy, můžeme si upéct vlastní piškotové placky, nakrájíme na kostky. Marmeládu rozmícháme v části rumu. Ovoce smícháme, slijeme a necháme okapat.

Vezmeme větší mísu a do ní vložíme vrstvu piškotu, zakapeme ji rumovou marmeládou. Pak dáme vrstvu ovce a zalijeme částí pudinku. Postup opakujeme do vyčerpání zásob. Podmínkou je, aby vrchol nákypu byl zakryt poslední vrstvou piškotu. Průběžně vrstvy zaléváme zbytkem rumu.

Poslední vrstvu zakryjeme mikroténovou fólií a na dva dny zatížíme. Poté vykrajujeme části nákypu na talířek a bohatě zdobíme šlehačkou. Je to rodinná tradice, na kterou se všichni těšíme.
user-icon

autor Puno


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotový nákyp se šlehačkou

Zpět na recept