Piškotový koláč s jablkovou želatinou

Upečeme piškot, vychladlý rozřízneme, slepíme zavařeninou, namažeme krémem ze šlehačky a kysané smetany, navrch nalijeme želatinu s jablky.


4.713x
60 min
2×

Ingredience

těsto

1 dlolej
4 ksvejce
5 dkgsolamyl
1 dlvoda
20 dkgcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
20 dkgpolohrubá mouka

krém

4 ksjablko
4 lžícecukr krupice
2 lžícecukr moučka
0.5 lželatina
1 lžícemletá skořice
0.2 lzakysaná smetana
0.5 lsmetana ke šlehání

náplň

20 dkgmeruňková zavařenina

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vodu, olej, oba cukry a žloutky vyšleháme do pěny. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamyl a sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme na kulaté dortové formy. Piškotové těsto pečeme při 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Vychladlý korpus podélně rozkrojíme, potřeme zavařeninou a znovu spojíme.

Připravíme si krém. Smetanu vyšleháme se ztužovači a pak smícháme se zakysanou smetanou. Krémem potřeme celý dort.

Nastrouhaná jablka pocukrujeme moučkovým cukrem a skořicí, přilijeme 1/2 l želatiny se 4 lžícemi cukru, promícháme a vlažné nalijeme na šlehačkový krém. Piškotový koláč s jablkovou želatinou necháme ztuhnout v chladu.

Nakonec piškotový koláč s jablkovou želatinou nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor aaa111


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotový koláč s jablkovou želatinou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká