Piškotové těsto na dort

Tento recept používám při každé příležitosti, když peču dort, zatím se pokaždé povedl.


3.719x
35 min

Postup přípravy

Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Ze žloutků a cukru vyšleháme krém, do kterého potom zašleháváme olej a vodu s rumem, pro děti použijeme rumové aroma. Poté pomalu přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme sníh, který k těstu zamícháme.

Těsto nalijeme do formy vymazané tukem a vysypané moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C, až se nám bude zdát, že korpus je téměř hotový, stáhneme na 150 °C.

Piškotové těsto používáme k připravě různých dortů a moučníků podle naší chuti a fantazie.
user-icon

autor Týna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotové těsto na dort

Zpět na recept