Piškotové řezy s pudinkem

Velmi lehký nadýchaný piškot s krémem a šlehačkou.


4.729x
90 min
5×

Postup přípravy

Vyšší plech vyložíme pečícím papírem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Troubu předehřejeme na 170 °C.

Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny. Po kapkách zašleháváme horkou vodu. Pak lehce vmícháme prosátou mouku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který překládáním vpravíme do těsta. Hotové piškotové těsto nalijeme na připravený plech a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme jej dozlatova.

Zatím si připravíme krém. Trochu mléka dáme stranou. Zbytek mléka přivedeme k varu. Přidáme cukr a necháme jej rozpustit. Pokud připravujeme vanilkový pudink, můžeme přidat i trochu vanilkové dřeně a v mléce povařit kousek vanilkového lusku. Použít můžeme jakoukoliv pudinkovou příchuť.

V odloženém mléce rozmícháme pudinky, které za stálého míchání vlijeme do vroucího mléka. Pudink jen krátce povaříme, odstavíme a za stálého míchání pudink vychladíme. Pak do něj zašleháme změklé máslo nebo heru, vanilkový cukr a tvaroh. Šlehačku připravíme podle návodu na obalu. Čokoládu nastrouháme.

Vychladlý korpus potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. Celý piškot s pudinkem necháme ztuhnout.

Piškotové řezy s pudinkem nakrájíme na kostky a můžeme podávat. Pokud chceme připravit dort, použijeme poloviční dávku ingrediencí.
user-icon

autor buchta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotové řezy s pudinkem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká