Piškotová roláda

Piškotová roláda patří k české oblíbené klasice. Je to velmi oblíbený moučník a lze ji připravovat na různé způsoby.


3.198x
30 min
3×

Postup přípravy

Připravíme si nízký plech, který potřeme máslem, na něj položíme pečící papír a ten také potřeme máslem. Troubu si předehřejeme na 230°C.

Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby nám vznikla světlá, jemná, pěnová hmota.

Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a lehounce vmícháme. Těsto nalijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Pečeme ve středu trouby asi 4 až 5 minut. Těsto je upečené, je-li při doteku pružné. Pokud pečeme déle, těsto se při rolování rozlomí.

Na rovnou desku položíme navlhčenou utěrku a upečený piškot na něj vyklopíme. Ihned jej potřeme zavařeninou a zarolujeme.

Piškotovou roládu posypeme moučkovým cukrem, krájíme na plátky a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová roláda

Zpět na recept