Piškotová roláda

Piškotová roláda patří k české oblíbené klasice. Je to velmi oblíbený moučník a lze ji připravovat na různé způsoby.


3.198x
30 min
3×

Postup přípravy

Připravíme si nízký plech, který potřeme máslem, na něj položíme pečící papír a ten také potřeme máslem. Troubu si předehřejeme na 230°C. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby nám vznikla světlá, jemná, pěnová hmota. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a lehounce vmícháme. Těsto nalijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Pečeme ve středu trouby asi 4 až 5 minut. Těsto je upečené, je-li při doteku pružné. Pokud pečeme déle, těsto se při rolování rozlomí. Na rovnou desku položíme navlhčenou utěrku a upečený piškot na něj vyklopíme. Ihned jej potřeme zavařeninou a zarolujeme. Piškotovou roládu posypeme moučkovým cukrem, krájíme na plátky a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena