Formu srnčí hřbet nejdříve vymažeme máslem nebo jiným tukem. Piškoty rozložíme třeba na alobal a pokapeme šťávou z kompotu.
Krém vyšleháme z povoleného másla, moučkového cukru, mletých mandlí, žloutků, rumu a sunarky.
Krupicový cukr zahřejeme na pánvi, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje. Pak rozředíme smetanou a necháme provařit a mírně vychladnout.
Na dno a strany formy vyložíme cukrářské piškoty a naneseme asi polovinu mandlového krému, zasypeme rozinkami, které jsme předem naložili do rumu. Dáme zbytek krému a celý srnčí hřbet pokryjeme jakoby do zakulacené stříšky piškoty. Horní piškoty potřeme smetanovým karamelem a zasypeme mletými mandlemi.
Piškotovou roládu s mandlovým krémem necháme před krájením a podáváním několik hodit v lednici, aby dobře zatuhla.