Piškotová roláda s kakaovou šlehačkou

Sladká roláda plněná šlehačkou. Jednoduchý recept.


4.610x
30 min
2×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky smícháme s cukry a vyšleháme do krásně žluté pěny. Žloutky smícháme se sněhem a pomaličku přidáváme mouku.

Piškotové těsto dáme na pečící papír a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme jen do té dob, než nezačne žloutnout. Upečený korpus vyjmeme z trouby, srolujeme a necháme vychladnout.

Připravíme náplň. Šlehačku vyšleháme, ale ještě před tím než nám ztuhne, přidáme cukr a kakao. Pak vše šleháme do ztuhnutí. Můžeme přidat i na malé kousky nakrájené jahody, kiwi či mandarinky.

Korpus odlepíme od pečícího papíru, okraj potřeme kakaovou šlehačkou a srolujeme. Piškotovou roládu s kakaovou šlehačkou necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme servírovat.
user-icon

autor Cukrovinky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová roláda s kakaovou šlehačkou

Zpět na recept