Skvělý recept na bublaninu s kompotovaným nebo čerstvým ovocem.
Hodnocení
4.4
/ 5 (39x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Vejce4 ks
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr moučka250 g
Polohrubá mouka300 g
Vlažná voda1 dl
Kompotované nebo čerstvé ovoce ( třešně, jahody)500 g
Na obalení
Hrubá mouka
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Mouku smícháme s kypřícím práškem. Vejce utřeme s moučkovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, vodu a důkladně smícháme.
Piškotové těsto nalijeme na připravený plech. Poklademe ovocem, které jsme předtím lehce obalili v hrubé mouce a vložíme do předehřáté trouby.
Piškotovou ovocnou bublaninu necháme chvíli chladnout, pak nakrájíme na kostky a podáváme.
dnes jsem pekla při 170 stupních 40-45 minut. Ne horkovzduch. Zkrátka až bude růžovoučká.
Emilini
moje bublanina
4 ks vejce
22 dkg cukr
22 dkg hrubá mouka
4 PL horké vody
1 ks vanilkový cukr
ovoce dle chuti a možností
Ušleháme do pěny cukry, vejce, postupně přidáváme vodu a mouku.
Plech vymažeme, vysypeme, hmotu nalejeme a poklademe ovoce.
Za 20 min máte hotovo