Pikantní zvěřinová roláda v tlakovém hrnci

Se srnčím masem jsem se v kuchyni potkala prvně, napadla mě takováto kombinace surovin a výsledek byl velice chutný.


5.011x
45 min

Ingredience

1 lžíceolej
1 ksjablko
0.5 kostkymasox
1 lžíceplnotučná hořčice
špetkasůl a pepř
2 dlvoda na podlití
200 guzená slanina
12 plátkůdušená šunka
1 lžíceworcestrová omáčka
1 lžícerybízová marmeláda
1 lžičkakoření na divočinu
2 lžícesušené brusinky
500 gsrnčí hřbet
1 plátekmáslo na zjemnění šťávy

podle potřeby

strouhaná citronová kůra

Postup přípravy

Ze srnčího hřbetu odstraníme tuk a blanky, opláchneme ho, osušíme a nařízneme do tvaru placky. Přes potravinářskou folii rovnoměrně rozklepeme do stran. Pomažeme olejem, posypeme kořením Divočina, srolujeme, zabalíme do alobalu a nejlépe přes noc dáme do ledničky uležet.

Po odležení maso vyndáme z alobalu a na pracovní desce plát rozvineme. Slaninu si nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do zlatavé barvy osmažit a odložíme bokem.

Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Citron důkladně umyjeme a z poloviny nastrouháme kůru.

Plát masa mírně osolíme, opepříme, potřeme slabou vrstvou rybízové marmelády a hořčice, posypeme brusinkami a částí osmažené slaniny a poklademe plátky šunky. Potom plát masa zavineme do rolády, dobře zajistíme motouzem a necháme na tuku z osmažené slaniny ze všech stran zatáhnout.

Podlijeme 2dl vody, rozdrobíme masox, přidáme worcester, nakrájené jablko, zbytek marmelády a hořčice, trošku osmažené slaniny, citronovou kůru, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a pod tlakem na mírném plameni od doby varu děláme 20minut.

Poté hrnec odstavíme, ochladíme ,otevřeme, maso vyndáme a odložíme bokem do tepla a šťávu ponorným mixérem rozmixujeme. Podle své chuti dochutíme, přidáme plátek másla na zjemnění a prohřejeme. Z rolády odstraníme motouz, nařežeme na úhledné plátky a můžeme servírovat přelité šťávou a posypané zbylou osmaženou slaninou.

Jako příloha k pikantní zvěřinové roládě v tlakovém hrnci se hodí osmažený brambor, jsou dobré i máslové, bylinkové noky.
user-icon

autor uška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní zvěřinová roláda v tlakovém hrnci

Zpět na recept