Vaření.czReceptyPikantní zeleninová polévka s tarhoňou

Pikantní zeleninová polévka s tarhoňou

Recept na lehce pikantní polévku z mrkve, hrášku a drobné těstoviny.


3.08x
30 min
1×

Ingredience

0.8 hrnkuhrášek
4 stroužkyčesnek
2-3 lžícemáslo
1.5 lvoda
0.8 hrnkumrkev
2 lžičkymletá sladká paprika
1 lžícesušená petrželka
1 svazekjarní cibulka s natí
1 lžícesušený libeček
0.8 hrnkutarhoňa

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř
mleté chilli

Postup přípravy

Jarní cibulku i s částí natě důkladně omyjeme a nakrájíme na drobná kolečka. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Hrášek vyloupeme, nebo použijeme mražený. Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno. Tarhoňu vsypeme do vroucí osolené vody a 5 minut povaříme. Poté tarhoňu (drobnou těstovinu) scedíme. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme hrášek, mrkev a česnek, necháme orestovat za častého míchání a rozvonět. Zasypeme mletou paprikou, mícháme a také krátce orestujeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme libeček, sůl, pepř, chilli a přivedeme k varu. Zeleninovou polévku vaříme cca 15 minut. Poté přidáme zvlášť uvařenou tarhoňu a ještě minutu povaříme. Polévku poté dochutíme sušenou petrželkou, dosolíme, dopepříme. Pikantní zeleninovou polévku s tarhoňou podáváme horkou. Můžeme doplnit rozpečenou bagetkou.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní zeleninová polévka s tarhoňou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena