Hořčice vhodná na pomazánky, na pizzu nebo k masu.
Hodnocení
4.8
/ 5 (17x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Směs
Česnek1 palička
Olej200 ml
Sůl50 g
Ocet100 ml
Cibule1 kg
Hořčice200 g
Rajče1 kg
Feferonka2 ks
Cukr krystal130 g
Mletý pepř2 lžičky
Paprika zelená1 kg
Postup přípravy
Zeleninu (cibuli, papriku, rajčata, feferonky a česnek) očistíme a pomeleme na masovém strojku.
Pomletou zeleninu dáme do kastrolu, přidáme koření, olej, sůl, ocet, hořčici a cukr. Vaříme asi 1 hodinu, dokud se nevypaří voda. Vznikne nám přiměřeně hustá zeleninová směs.
Zeleninovou hořčici plníme do malých předehřátých skleniček a ihned zavíčkujeme. Nemusíme sterilovat. Pikantní zeleninou hořčici mažeme jako pomazánku, používáme na pizzu nebo jako studenou omáčku k masu.
Místo zelené papriky dávám červenou, rajčata dávám nezralá zelená, a ještě přidávám stejné množství zelí a celeru, jinak postup stejný, steriluji, vydrží i několik let.
iva.rambouskova
Re: Komentář k receptu Pikantní zeleninová hořčice
Nevím přesně jak dlouho,ale mě vydržela víc jak půl roku než se snědla :-)