Pikantní vepřový kotlík

Rychlá, snadná a ostřejší večeře.


3.1115x
30 min

Ingredience

2 lžíceolej
1 špetkasůl
2 kscibule
1 ksjablko
1 špetkatymián
2.5 dlbílé víno
2 lžícesekaná petrželka
2 lžícesójová omáčka
0.5 kgvepřová kýta
1 špetkamletý černý pepř
1 kspaprika červená

Postup přípravy

Nejdříve si oloupeme a na kostičky nakrájíme cibuli a jablka, která jsme po oloupání samozřejmě zbavili jadřinců. Paprikový lusk rozčtvrtíme, vybereme jádra a blanky a nakrájíme na proužky. V oleji rozmícháme sójovou omáčku, pepř a jemně nadrcený tymián. Do této směsi si krátce naložíme maso, které jsme si nakrájeli na kostky. Na dobře rozpálené pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a asi dvě minutky restujeme. Přidáme víno a při nižší teplotě dusíme asi 10 minut. Jablka a papriku přidáme 5 minut před dovařením. Paprika by měla pouze změknout, ne se rozvařit. Kotlík osolíme, dochutíme a posypeme sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je dušená rýže na másle.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní vepřový kotlík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena