Pikantní vepřové s tymiánem

Recept na hlavní chod z vepřového masa, které si upečeme v troubě. Na výbornou a křehkou chuť masa pomáhá marinování.


4.210x
75 min

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do mísy, která je vhodná i do trouby. Omytý citron nakrájíme na kolečka. V hmoždíři utlučeme jalovec s bílým pepřem.

Masové kostky osolíme, okořeníme pepřem, jalovcem a pokapeme olejem. K masu přiložíme citronové plátky, tymián a přilijeme větší sklenku bílého vína. Maso dobře promícháme a přikryté necháme 2 hodiny marinovat.

Vepřové maso s mísou a marinádou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí. Podle potřeby maso promícháváme.

Pikantní vepřové s tymiánem chutná s rýží, ale i s bramborem nebo pečivem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní vepřové s tymiánem

Zpět na recept