Vaření.czReceptyPikantní vepřové s tymiánem

Pikantní vepřové s tymiánem

Recept na hlavní chod z vepřového masa, které si upečeme v troubě. Na výbornou a křehkou chuť masa pomáhá marinování.


4.210x
75 min

Ingredience

1 lžíceolivový olej
1 sklenkasuché bílé víno
1 kgvepřové maso
1 ksbio citron

podle chuti

jalovec
bílý pepř
sušený tymián
mořská sůl

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme, nakrájíme na kostky a vložíme do mísy, která je vhodná i do trouby. Omytý citron nakrájíme na kolečka. V hmoždíři utlučeme jalovec s bílým pepřem. Masové kostky osolíme, okořeníme pepřem, jalovcem a pokapeme olejem. K masu přiložíme citronové plátky, tymián a přilijeme větší sklenku bílého vína. Maso dobře promícháme a přikryté necháme 2 hodiny marinovat. Vepřové maso s mísou a marinádou vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí. Podle potřeby maso promícháváme. Pikantní vepřové s tymiánem chutná s rýží, ale i s bramborem nebo pečivem.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní vepřové s tymiánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena