Vaření.czReceptyPikantní vepřové řízky s pivním sosem

Pikantní vepřové řízky s pivním sosem

Recept na dobré vepřové řízky s křenem a hořčicí, které nakonec přeléváme pivním sosem.


5.08x
35 min
2×

Ingredience

4 ksvepřový řízek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
nové koření
1 špetkamletý kmín
mletý černý pepř

omáčka

1 kscibule
300 mlsvělé pivo

na obalení

4 lžícehladká mouka

na potření

3 lžícestrouhaný křen
3 lžícejemně pálivá hořčice

Postup přípravy

Hořčici promícháme v misce s křenem ze skleničky. Čisté osušené tenké vepřové řízky (125 g) naklepeme. Řízky osolíme a opepříme. Jednu stranu řízku potřeme křenovou hořčicí a potřenou stranou je vložíme do mouky. Potřeme druhou stranu, řízek opět položíme do mouky a přebytečnou mouku oklepeme. Vepřové řízky usmažíme dozlatova v připraveném rozehřátém oleji z obou stran. Řízky uložíme na sací kartu, ať je zbaví zbytečného oleje. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cibuli osmažíme do tmavší barvy a zalijeme pivem. Společně povaříme asi 5 minut. Sos dochutíme kmínem, pepřem a novým kořením. Pikantní vepřové řízky uložíme na talíře, přelijeme sosem a podáváme podle chuti s bramborovou přílohou k obědu.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní vepřové řízky s pivním sosem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena