Pikantní tymbál

Vynikající pokrm z brambor, kuřete a zeleniny.


2.867x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
4 lžíceolej
sůl
1 kgbrambory
1 snítkarozmarýn
200 gfeferonky
100 gšalotka
125 mlkuřecí vývar
mletý pepř
4 kskuřecí stehna
200 gpaprika (červená)
8 kskuřecí křidýlka

Postup přípravy

Omytá a osušená křidýlka i stehýnka osolíme a opepříme. Na dvou lžících oleje za stálého obracení asi 20 minut opékáme.

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější hranolky. Papriku a feferony omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a česnek. Šalotku podélně rozpůlíme a česnek jemně pokrájíme.

Papriku, feferony, šalotku a česnek přidáme ke kuřeti zhruba 5 minut před koncem opékání. Podlijeme vývarem, necháme přejít varem a sundáme z plotny.

Na pánvi rozpálíme zbylý olej a brambory na něm asi 10 minut opékáme. Rozmarýn opereme, lístečky otrháme a přidáme k bramborám. Opečené brambory osolíme, opepříme, přidáme k nim kuře se zeleninou, krátce prohřejeme.

Pikantní tymbál podáváme horký.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní tymbál

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena