Pikantní tymbál

Vynikající pokrm z brambor, kuřete a zeleniny.


2.867x
60 min

Postup přípravy

Omytá a osušená křidýlka i stehýnka osolíme a opepříme. Na dvou lžících oleje za stálého obracení asi 20 minut opékáme.

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na silnější hranolky. Papriku a feferony omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kolečka. Oloupeme šalotku a česnek. Šalotku podélně rozpůlíme a česnek jemně pokrájíme.

Papriku, feferony, šalotku a česnek přidáme ke kuřeti zhruba 5 minut před koncem opékání. Podlijeme vývarem, necháme přejít varem a sundáme z plotny.

Na pánvi rozpálíme zbylý olej a brambory na něm asi 10 minut opékáme. Rozmarýn opereme, lístečky otrháme a přidáme k bramborám. Opečené brambory osolíme, opepříme, přidáme k nim kuře se zeleninou, krátce prohřejeme.

Pikantní tymbál podáváme horký.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní tymbál

Zpět na recept