Vaření.czReceptyPikantní těstoviny s mořskými plody

Pikantní těstoviny s mořskými plody

Recept na jednoduchý hlavní chod s chobotnicí.


5.07x
60 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
300 grajče
1 ksfeferonka
400 gtěstoviny
6 lžicolivový olej
1 kscelerová nať
1.2 sklenkybílé suché víno
500 gchobotnice

Postup přípravy

Chobotnici rozmrazíme a nakrájíme na malé kousky. Umyjeme a osušíme. Těstoviny uvaříme al dente. Na hluboké pánvi s trochou olivového oleje zpěníme celý rozmáčknutý česnek a přidáme nakrájenou pikantní feferonku. Kdo nemá rád moc ostré, odebere semínka, nebo feferonku vůbec nedá. Přidáme na kousíčky nakrájenou chobotnici. Chvíli restujeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme stonek celeru v celku, který po uvaření odebereme. Jakmile víno vyprchá, přidáme nakrájená rajčata. Vaříme na pomalém ohni asi 20 minut. Uvařené těstoviny smícháme se směsí a promícháme. Osolíme, vyndáme celer a přidáme bazalku. Pikantní těstoviny s mořskými plody podáváme teplé jako hlavní chod.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní těstoviny s mořskými plody

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena