Pikantní těstoviny s mořskými plody

Recept na jednoduchý hlavní chod s chobotnicí.


5.07x
60 min
1×

Postup přípravy

Chobotnici rozmrazíme a nakrájíme na malé kousky. Umyjeme a osušíme. Těstoviny uvaříme al dente.

Na hluboké pánvi s trochou olivového oleje zpěníme celý rozmáčknutý česnek a přidáme nakrájenou pikantní feferonku. Kdo nemá rád moc ostré, odebere semínka, nebo feferonku vůbec nedá. Přidáme na kousíčky nakrájenou chobotnici. Chvíli restujeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme stonek celeru v celku, který po uvaření odebereme. Jakmile víno vyprchá, přidáme nakrájená rajčata. Vaříme na pomalém ohni asi 20 minut. Uvařené těstoviny smícháme se směsí a promícháme. Osolíme, vyndáme celer a přidáme bazalku.

Pikantní těstoviny s mořskými plody podáváme teplé jako hlavní chod.

user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní těstoviny s mořskými plody

Zpět na recept