Pikantní těstovinový salát

Pikantní těstovinový salát se zeleninou a anglickou slaninou podáváme se strouhaným parmazánem. Vhodným doplňkem jsou listové saláty.


4.868x
45 min
3×

Ingredience

10 ksředkvičky
150 ganglická slanina
2 ksjarní cibulka
1 hrstčerstvá bazalka
20 ksčerné olivy
6 lžicsterilovaný hrášek
200 gtěstoviny (vrtulky)
5 ksbaby rajče

zálivka

4 lžičkyolej
3 lžícekečup
3 lžícezakysaná smetana
1 lžičkamleté chilli koření

podle chuti

sůl
parmazán
barevný pepř

Postup přípravy

Těstoviny, nejlépe vřetena, uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladit. Hrášek necháme okapat. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi do křupava. Necháme okapat na ubrousku. Olivy bez pecek necháme okapat a rozkrájíme na kroužky. Ředkvičky očistíme, omyjeme, rozkrojíme na půlku a potom nakrájíme na plátky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka.

Zálivka: Olivový olej, zakysanou smetanu, kečup, sůl, chilli koření a pepř promícháme a necháme rozležet

Těstoviny vložíme do větší mísy a poklademe je ředkvičkami, hráškem, olivami, rajčaty, slaninou a pokrájenou bazalkou. Osolíme, opepříme a lehce vmícháme zálivku. Necháme rozležet.

Porce pikantního salátu rozdělíme na mističky a servírujeme s nastrouhaným parmazánem, který podáváme zvlášť. Každý stolovník si salát dochutí podle vlastního gusta.

Pikantní těstovinový salát můžeme doplnit listovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní těstovinový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.