Jemná smetanová omáčka, která se hodí k přelévání těstovin, ale i karbanátků apod. Recept, který je hotový za 20 minut.
1 ks | cibule |
200 ml | smetana |
1 lžíce | kapary |
6 ks | olivy |
1-2 kostky | tavený sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
ocet | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
máslo |
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, zalijeme ji smetanou a přidáme tavený sýr nebo nivu. Směs vaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Sýrovou omáčku dochutíme solí, pepřem, octem, vmícháme na kousky nakrájené olivy, nasekanou feferonku a kapary. Pikantní sýrová omáčka se hodí nejen k těstovinám, ale i k přelévání karbanátků, šišek z mletého masa apod. Foto: Shutterstock.com
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor 100
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena