Vaření.czReceptyPikantní špíz na tmavém pivu

Pikantní špíz na tmavém pivu

Pikantní pochoutka z vepřového a kuřecího masa připravená v marinádě. Špíz podle tohoto receptu můžeme připravit i na grilu.


4.622x
60 min
2×

Ingredience

60 gslanina
1 lžičkasůl
200 gkuřecí prsa
400 gvepřové maso
4 ksbarevná paprika

marináda

2 větvičkyrozmarýn
8 lístkůšalvěj
2 lžičkyolivový olej
1 lžičkacitronová kůra
1 kscitronová šťáva
330 mltmavé pivo

Postup přípravy

Veškeré maso nakrájíme na stejné kostky. Špek nakrájíme na slabé plátky. Očištěné papriky nakrájíme na plátky velikosti masa i špeku. Na odmočené špejle ve vodě (případně potřené olejem) napichujeme střídavě připravené suroviny. Na marinádu si připravíme nízkou nádobu, do kterého se vejdou celé špízy. Oprané bylinky nasekáme nadrobno. Citronovou kůru, šťávu, olivový olej, pivo i s bylinkami promícháme a vlijeme ke špízům. Naložené špízy během marinování občas obracíme. Masové špízy necháme marinovat nejlépe přes noc. Špízy i s marinádou na druhý den vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme dozlatova. Pikantní špíz na tmavém pivu podáváme s bramborem nebo krajícem čerstvého pečiva.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní špíz na tmavém pivu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena