Pikantní řízky naruby

Tento recept je určen pro milovníky ostřejších jídel.


3.497x
90 min

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nebo krkovici omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, opepříme. Připravíme si těstíčko. Vejce rozklepneme do misky, vsypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko. V pánvi rozehřejeme olej.

Řízky upěchujeme ve strouhance a pak je obalíme v těstíčku. Řízky naruby ihned smažíme v rozpáleném oleji.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 - 200 °C, záleží na troubě, jak peče. Osmažené řízky vložíme do pekáčku a necháme v troubě péct přibližně 45 minut přikryté alobalem nebo druhým pekáčkem. Pak vlijeme obě pikantní zeleniny moravanky i s nálevem a necháme odkryté ještě aspoň 20 minut dopéct.

Pikantní řízky naruby podáváme s bramborovou kaší. Ještě na konec skvělá tečka. Kdo má rád smetanu, může vše ještě zalít smetanou ke šlehání.
user-icon

autor marťásek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní řízky naruby

Zpět na recept