Pikantní ražniči v pekáči s novými brambory

Velmi chutný, šťavnatý a variabilní pokrm k letnímu obědu. Recept na přípravu výborného špízu s kousky krkovičky, cibule, rajčat, papriky a slaniny.


2.712x
60 min

Ingredience

2 ksrajčata
2 kscibule
2 plátkyuzená slanina
300 gnové brambory
300 gvepřová krkovička
2 kszelené papriky

marináda

2 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
3 lžíceslunečnicový olej
1 lžíceplnotučná hořčice
1 lžičkamletá sladká paprika
0.5 lžičkymletá pálivá paprika
1 lžičkačerstvě mletý černý pepř
0.5 lžičkymletá uzená paprika

Postup přípravy

Marinádu připravíme z oleje, soli, čerstvě mletého černého pepře, mleté sladké papriky, mleté pálivé papriky, mleté uzené papriky, plnotučné hořčice a prolisovaného česneku. Krkovičku bez kosti a kůže omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kostky.

Krkovičku vložíme do marinády, dobře promícháme, vložíme na 24 hodin do chladničky a občas promícháme, aby se rovnoměrně do masa vsákly všechny chutě, maso potom krásně zkřehne, bude plné chuti a velmi šťavnaté.

V den D vybereme krkovičku z chladničky a necháme volně odpočívat na pultě asi hodinu, aby směs dosáhla pokojové teploty. Čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme na silnější kolečka. Čerstvé zelené papriky zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na čtverce. Cibuli očistíme a pokrájíme na hrubší klíny. Dobrou domácí uzenou slaninu pokrájíme na plátky a potom na čtverce. Nové brambory očistíme a pokrájíme na silnější kolečka.

Na kovové jehlice nebo dřevěné špejle postupně napichujeme nakrájená rajčata, papriku, cibuli, krkovičku a uzenou slaninu, dokud nezaplníme celou jehlici, nakonec uzavřeme rajčetem.

Hotové plné grilovací jehlice vložíme do pekáče, přelijeme zbytkem chutné marinády a přidáme nové brambory. Nepřikryté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 až 45 minut.

Upečené pikantní ražniči vybereme na talíře, podlijeme chutnou vypečenou šťávou a ihned servírujeme spolu s upečenými brambory. Jde o velmi chutné, šťavnaté a nádherně voňavé jídlo s pohodlnou přípravou, kdy v horku nemusíme stát u sporáku a navíc je pokrm velmi variabilní, můžeme použit také suroviny, které máme právě po ruce a podle vlastní chuti.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní ražniči v pekáči s novými brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena