Ryby zbavíme kůže, vykostíme a jemně nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V míse promícháme zakysanou smetanu s majonézou, chilli omáčkou, kečupem a jemně nakrájenou cibulkou. Potom vmícháme nakrájenou rybu, osolíme, opepříme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou. Směs necháme v chladu alespoň 3 hodiny rozležet. Pikantní pomazánku mažeme na bílé pečivo, zdobíme plátkem citronu a několika kapkami sladké chilli omáčky. Pikantní pomazánku z ryb můžeme podávat i v mističkách s teplým toastovým chlebem a čerstvou zeleninou.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena