Pikantní polévka s kuřecím masem

Recept na čínskou ostro-kyselou polévku. Opravdu jako z čínské restaurace.


4.328x
20 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě, poté ho ''natrháme'' na menší kousky.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky středně tenké.

Vývar, který může být i z kostky, přivedeme k varu. Přidáme maso, mrkev a bambus, přilijeme i trochu nálevu, dodá polévce lepší chuť. Přidáme i sójovou omáčku a polévku povaříme.

Do provařené polévky přidáme pepř, sůl, ocet, nasekané chilli papričky a chilli omáčku. Opět pikantní polévku povaříme. Rozmícháme solamyl v 6 lžících vody a přilijeme do polévky. Poté dochutíme ještě prolisovaným česnekem a opět necháme projít varem. Na pánvi krátce osmažíme vejce, roztrháme a přidáme do pikantní polévky. Dochutíme podle libosti.

Pikantní polévku s kuřecím masem podáváme horkou. Na talíři posypeme nasekanou cibulkou nebo pórkem.

Pokud chceme polévku ne tolik ostrou, ubereme jednu chilli papričku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní polévka s kuřecím masem

Zpět na recept