V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm zázvor a prolisovaný česnek. Přidáme mrkev nakrájenou na tenké nudličky, plátky hub a chvilku společně opékáme. Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme.
Z
vepřového masa odebereme přebytečnou šťávu a tuk a rozdělíme po vláknech. Přidáme ho ke konci vaření do polévky spolu s nakrájenou jarní cibulkou. Pokud máme rádi pikantní chutě, přidáme i chilli papričku. Nakonec dochutíme rybí omáčkou.
TIP: Pikantní polévku s hlívou ústřičnou a vepřovým masem můžeme podávat samotnou nebo ji doplnit rýžovými nudlemi, aby byla vydatnější. Můžeme ji také pro autentičtější čínskou chuť dochutit rýžovým octem a zahustit dvěma lžícemi škrobu, který rozšleháme ve trošce studené vody.