Pikantní pochoutkový salát

Ostrý pochoutkový salát se šunkou a feferonkami výborně chutná s bílým křupavým pečivem.


4.728x
35 min

Ingredience

3 ksvejce
250 mlmajonéza
1 lžícekapary
50 mlzakysaná smetana
100 gsterilovaný hrášek
2 kssladkokyselá okurka
3 ksnakládané feferonky
2 ksbílá cibule
500 gvepřova šunka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Na salát si dva dny předem připravíme vajíčka. Uvaříme je natvrdo, oloupeme a vložíme do láku z okurek.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozebereme je na klínky a spaříme vařící vodou. Necháme vychladnout.
Kapary pokrájíme na malé kousky. Hrášek necháme okapat. Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Vajíčka jemně usekáme. Okurku nakrájíme na jemné nudličky. Feferonky necháme okapat, zbavíme zrníček a jemně usekáme
Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a podle chuti okořeníme pálivou paprikou a čerstvě mletým pepřem.

Všechny pokrájené suroviny vložíme do mísy a spojíme okořeněnou majonézou. Podle potřeby osolíme a dochutíme.

Pikantní pochoutkový salát s feferonkami podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu. Výborně chutná s bílým křupavým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní pochoutkový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.