Pikantní omáčka se zeleninou

Recept na zeleninovou omáčku, která zasytí, ale zároveň je lehká a nezpůsobí po jídle útlum.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Očistíme si syrovou zeleninu, větší cibuli a česnek oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na tenké plátky. Scedíme sterilovanou kukuřici, hrášek a fazole a necháme okapat na sítku.

Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví, po minutě přidáme papriku a cukr a chvilku smažíme. Pak přidáme koření, podlijeme vodou a vínem a asi 10 minut dusíme. Vmícháme sterilovanou zeleninu a vodu, ve které jsme rozmíchali škrob. Jakmile škrob ztuhne, což je asi minuta, je jídlo hotové.

Pikantní omáčku se zeleninou podáváme s rýží, ale mohou být i brambory.

Tip: Pokud nemáme víno, je možno přidat trochu vinného octa, nebo úplně vynechat. I tak je jídlo moc dobré.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní omáčka se zeleninou

Zpět na recept