Vaření.czReceptyPikantní omáčka na těstoviny

Pikantní omáčka na těstoviny

Lehká, ale pikantní omáčka na těstoviny všeho druhu. Lze použít i na bramborové gnocchi.


3.04x
35 min

Ingredience

20 dkgšunka
2 ksrajče
10 dkgniva
2 ksšalotka
1 balíčekzelené olivy
1 ksčervená paprika
2 kelímkysladká smetana
10 dkghouby ve sladkokyselém nálevu
20 dkgpršut
1 kopečeksvětlá hotová jíška

příloha

1 balíčektěstoviny
olivový olej

Postup přípravy

Těstoviny či gnocchi uvaříme podle návodu a po scezení omastíme olivovým olejem. Zeleninu očistíme. Šalotku nasekáme nadrobno. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a rozdrtíme. Papriku nakrájíme na tenké nudličky a olivy nasekáme. Šunku a pršut nakrájíme na nudličky. Na trošce olivového oleje osmažíme šalotku, přidáme šunku a pršut, lehce osmahneme. Pak přidáme nadrcená rajčata, houby, červenou papriku a olivy. Kdo má rád, může i dát černé. Do omáčky nadrobíme nivu, necháme lehce rozpustit a zalijeme smetanou. Pikantní omáčku krátce povaříme a zahustíme sušenou světlou jíškou. Kdo má rád ostré, může přidat chilli. Solí je dobré šetřit, pršut i niva jsou dost výrazné! Pikantní omáčku na těstoviny používáme na přelití těstovin či bramborových noků. Místo pršutu můžeme použít tenké plátky sušených a zauzených šunek prodávaných v lahůdkách. Tato ingredience je dost důležitá, protože dává pokrmu ten správný, lehce uzený šmrnc.
user-icon

autor Toolak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní omáčka na těstoviny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena