Pikantní kuřecí játra na česneku

Recept na chutnou rychlovku, když se vám nechce stát dlouho u sporáku v tomto teple.


2.36x
10 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 ksfeferonka
600 gkuřecí játra
2 lžícedomácí vepřové sádlo

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí játra zbavíme nepotřebných částí, omyjeme a osušíme. Očištěný česnek pokrájíme na plátky a feferonku na jemno.

V hrnci rozpálíme domácí vepřové sádlo, přidáme kuřecí játra a zprudka opékáme z každé strany, celkem asi 5 - 7 minut. Játra mají zůstat uvnitř měkká, šťavnatá a růžová, ale ne syrová. Jestli jsou už játra dobrá, se přesvědčíme vpichem jehlicí. Pokud nevytéká krvavá šťáva, ale jen čirá šťáva, jsou tehdy játra už hotová a správně propečená.

Přidáme nakrájený česnek a feferonku, necháme za stálého míchání pěkně rozvonět (asi 1 - 2 minuty), máme hotovo a vypneme plamen.

Pikantní kuřecí játra na česneku servírujeme horká, na talíři ještě osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Kuřecí játra podáváme s čerstvě upečeným domácím chlebem, případně s vařenými novými brambory, přelitými čerstvým máslem a posekanou petrželovou natí.
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuřecí játra na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.