Vaření.czReceptyPikantní kuřecí drůbky na červeném kari

Pikantní kuřecí drůbky na červeném kari

Snadný recept na dušené kuřecí žaludky se srdíčky s využitím červené kari pasty po česku. Pikantní hlavní chod nejlépe chutná s rýží, ale také s kouskem pečiva.


3.76x
60 min

Ingredience

500-600 mlvývar
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 lžícehladká mouka
300 gkuřecí srdce
1 hrstmedvědí česnek
300 gkuřecí žaludky
2-3 lžičkyčervená kari pasta

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí žaludky a srdce očistíme, vypereme, nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Medvědí česnek očistíme a nakrájíme na kousky. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku a odložíme ji stranou. Na oleji orestujeme cibulku dozlatova a za stálého míchání přidáme červenou kari pastu. Jakmile se kari rozpustí, vložíme očištěné drůbky a vše krátce orestujeme. Poté přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka. Potom podle potřeby omáčku zahustíme připravenou jíškou, osolíme a necháme ještě asi 15 minut povařit. Nakonec vmícháme pokrájený medvědí česnek a můžeme servírovat. Dušené pikantní kuřecí drůbky na červeném kari podáváme s rýží jako hlavní chod. Vhodným doplňkem při servírování může být i zakysaná smetana.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní kuřecí drůbky na červeném kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena