Pikantní kuřecí drůbky na červeném kari

Snadný recept na dušené kuřecí žaludky se srdíčky s využitím červené kari pasty po česku. Pikantní hlavní chod nejlépe chutná s rýží, ale také s kouskem pečiva.


3.76x
60 min

Postup přípravy

Kuřecí žaludky a srdce očistíme, vypereme, nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo. Medvědí česnek očistíme a nakrájíme na kousky. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku a odložíme ji stranou.

Na oleji orestujeme cibulku dozlatova a za stálého míchání přidáme červenou kari pastu. Jakmile se kari rozpustí, vložíme očištěné drůbky a vše krátce orestujeme. Poté přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka. Potom podle potřeby omáčku zahustíme připravenou jíškou, osolíme a necháme ještě asi 15 minut povařit. Nakonec vmícháme pokrájený medvědí česnek a můžeme servírovat.

Dušené pikantní kuřecí drůbky na červeném kari podáváme s rýží jako hlavní chod. Vhodným doplňkem při servírování může být i zakysaná smetana.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kuřecí drůbky na červeném kari

Zpět na recept