Kuřecí řízky nakrájíme na tenké nudličky a poválíme v polohrubé mouce, aby zaschly. Nakrájíme 6 stroužků oloupaného česneku na tenké hranolky a 2 pálivé čerstvé feferony nakrájíme na tenké kroužky i s jadérky. Do skleničky připravíme majdu. Promícháme 2 lžíce thajské rybí omáčky (ta je nutná), lžíci sojové omáčky, vrchovatou lžičku cukru, špetku čerstvě mletého pepře, sůl a kari koření. Majdu dolijeme 1/2 dl vody. Na pánvi (woku) rozpálíme olej na vysokou teplotu, abychom zamezili tomu, že maso pustí šťávu. Vložíme maso a smažíme dozlatova, aby maso mělo pěknou kůrčičku. Ke kuřecím kouskům přidáme česnekové hranolky a feferony. Osmažíme 3 - 4 minuty a sáhneme po skleničce s majdou. Zalijeme smažící se maso a necháme lehce odpařit vodu. Obsah pánve by měl začít mírně tuhnout v důsledku karamelizujícího cukru v majdě. Pikantní křupavé kuřecí kousky alá Thai stáhneme z ohně a servírujeme na bílou vařenou rýži nebo podáváme s kuskusem.
Pokrmy inspirované Asií: Ochutnejte Pad Thai, knedlíčky Bahn Bao a smažené závitky
Milujete chutě asijské kuchyně? Z pestré nabídky jihovýchodu a východu největšího kontinentu jsme vybrali 6 pokrmů, na kterých si doma pochutnáte stejně dobře jako v pravém asijském bistru.

Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.

Autor:Aleš Gryc


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena