Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou

Vepřová krkovička je velmi chutná po úpravě, kdy použijeme česnek a pikantní tomatovou omáčku. Pokud máte rádi krkovičku a pikantní jídla, je tento recept právě pro vás.


3.2206x
30 min
2×

Postup přípravy

Očistíme si maso, opláchneme a nakrájíme na plátky. Krkovičku lehce rozklepeme a posypeme kořením na steak. Potřeme je pikantní tomatovou omáčkou a pokapeme olivovým olejem. Necháme v míse uležet.

Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kolečka.

V široké hluboké pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany. Před otočením ještě neopečenou stranu posypeme hladkou moukou.

Po otočení na každý plátek potřeme prolisovaným česnekem. Maso zasypeme proužky cibule a pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít smetanou.

Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou podáváme s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou

Zpět na recept