Vaření.czReceptyPikantní krkovička s tomatovou omáčkou

Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou

Vepřová krkovička je velmi chutná po úpravě, kdy použijeme česnek a pikantní tomatovou omáčku. Pokud máte rádi krkovičku a pikantní jídla, je tento recept právě pro vás.


3.2206x
30 min
2×

Postup přípravy

Očistíme si maso, opláchneme a nakrájíme na plátky. Krkovičku lehce rozklepeme a posypeme kořením na steak. Potřeme je pikantní tomatovou omáčkou a pokapeme olivovým olejem. Necháme v míse uležet. Česnek a cibuli oloupeme. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na kolečka. V široké hluboké pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany. Před otočením ještě neopečenou stranu posypeme hladkou moukou. Po otočení na každý plátek potřeme prolisovaným česnekem. Maso zasypeme proužky cibule a pečeme pod pokličkou asi 15 minut. Můžeme lehce podlít smetanou. Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou podáváme s vařenou rýží a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena