Pikantní krevety s ananasem

Recept na krevetky s ananasem v pikantní sladko-kyselé omáčce. Pokrm podáváme jako hlavní chod s rýží, ale můžeme ho servírovat i v malých miskách s toastem jako předkrm.


4.817x
35 min
1×

Postup přípravy

Větší krevety zbavíme střívek, očistíme od krunýřů a ocásků, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Kompot necháme okapat a oloupaný čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Stroužky česneku sloupneme a nasekáme nadrobno.

V hluboké pánvi krevety a ze všech stran je opečeme. Jakmile změní barvu (zrůžoví), vyjmeme je z pánve a odložíme stranou. Do výpeku přidáme čerstvý strouhaný zázvor, česnek a cukr. Až se cukr rozpustí, vmícháme rajčatový protlak a chilli pastu. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem, ananasovou šťávou a rybím nebo zeleninovým vývarem. Omáčku povaříme, necháme zredukovat na požadovanou hustotu a ochutíme citronovou šťávou a rybí nebo sojovou omáčkou. Nakonec do omáčky vložíme krevety, kousky ananasu a vše necháme přejít varem.

Pikantní krevety s ananasem podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní krevety s ananasem

Zpět na recept