Pikantní krevety s ananasem

Recept na krevetky s ananasem v pikantní sladko-kyselé omáčce. Pokrm podáváme jako hlavní chod s rýží, ale můžeme ho servírovat i v malých miskách s toastem jako předkrm.


4.817x
35 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžícerajčatový protlak
300 gkrevety
2 lžícečerstvý zázvor
50 mlsuché bílé víno
2 lžícetřtinový cukr
1.5 lžícechilli pasta
200 mlšťáva z ananasového kompotu
1 hrnečekkompotované kousky ananasu

podle potřeby

olej
solamyl
200 mlrybí vývar

podle chuti

1-2 lžičkyrybí omáčka

Postup přípravy

Větší krevety zbavíme střívek, očistíme od krunýřů a ocásků, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Kompot necháme okapat a oloupaný čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Stroužky česneku sloupneme a nasekáme nadrobno. V hluboké pánvi krevety a ze všech stran je opečeme. Jakmile změní barvu (zrůžoví), vyjmeme je z pánve a odložíme stranou. Do výpeku přidáme čerstvý strouhaný zázvor, česnek a cukr. Až se cukr rozpustí, vmícháme rajčatový protlak a chilli pastu. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem, ananasovou šťávou a rybím nebo zeleninovým vývarem. Omáčku povaříme, necháme zredukovat na požadovanou hustotu a ochutíme citronovou šťávou a rybí nebo sojovou omáčkou. Nakonec do omáčky vložíme krevety, kousky ananasu a vše necháme přejít varem. Pikantní krevety s ananasem podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní krevety s ananasem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena