Větší krevety zbavíme střívek, očistíme od krunýřů a ocásků, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Kompot necháme okapat a oloupaný čerstvý zázvor jemně nastrouháme. Stroužky česneku sloupneme a nasekáme nadrobno.
V hluboké pánvi krevety a ze všech stran je opečeme. Jakmile změní barvu (zrůžoví), vyjmeme je z pánve a odložíme stranou. Do výpeku přidáme čerstvý strouhaný zázvor, česnek a cukr. Až se cukr rozpustí, vmícháme rajčatový protlak a chilli pastu. Vše krátce orestujeme a podlijeme vínem, ananasovou šťávou a rybím nebo zeleninovým vývarem. Omáčku povaříme, necháme zredukovat na požadovanou hustotu a ochutíme citronovou šťávou a rybí nebo sojovou omáčkou. Nakonec do omáčky vložíme krevety, kousky ananasu a vše necháme přejít varem.
Pikantní krevety s ananasem podáváme jako hlavní chod s jasmínovou rýží.