Pikantní krém z papriček peperoncino

Pikantní krém z papriček peperoncino na dochucování omáček či masa. Recept pro odvážlivce a milovníky pálivého.


4.543x
60 min
1×

Postup přípravy

Papričky důkladně otřeme vlhkým hadříkem a odstraníme stonky. Můžeme odstranit zrníčka, ale já je nechávám. Papričky s oloupaným česnekem a solí nahrubo promixujeme. Nahrubo nasekanou směs uložíme do ocelového sítka a necháme odstát 24 hodin, aby odkapala veškerá kapalina.

Odkapané papričky vložíme do mixéru a s olivovým olejem promixujeme do krému.

Krém zavařujeme 30 minut v sterilizovaných skleničkách. Doporučuji použít menší sklenky na zavařování, neboť na dochucování pokrmů stačí krém užít opravdu málo.

Pikantní krém z papriček peperoncino používáme k dochucování omáček nebo masa. Krém zachutná i na teplé topince.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní krém z papriček peperoncino

Zpět na recept