Vaření.czReceptyPikantní kotlík s vepřovým masem

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Maso můžeme použít jakékoliv, podle druhu přizpůsobíme dobu přípravy.


4.813x
30 min

Ingredience

2 lžíceolej
sůl
2 lžícepetrželka
2 kscibule
1 ksjablko
tymián
0.3 lčervené víno
2 lžícesójová omáčka
500 gvepřová kýta
mletý černý pepř
1 kslusk červené papriky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky. Sójovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem, necháme krátce proležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na dobře prohřáté pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a za stálého obracení směs 2 minuty opékáme. Přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut. Než se maso podusí, oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na kostičky. Paprikový lusk rozčtvrtíme, odstraníme jádra, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout. Pikantní kotlík s vepřovým masem osolíme, dobře promícháme, dochutíme a posypeme sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je dlouhozrnná rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kotlík s vepřovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena