Pikantní kotlík s vepřovým masem

Maso můžeme použít jakékoliv, podle druhu přizpůsobíme dobu přípravy.


4.813x
30 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky. Sójovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem, necháme krátce proležet.

Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Na dobře prohřáté pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a za stálého obracení směs 2 minuty opékáme. Přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut.

Než se maso podusí, oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a rozkrájíme na kostičky. Paprikový lusk rozčtvrtíme, odstraníme jádra, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla. Paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout.

Pikantní kotlík s vepřovým masem osolíme, dobře promícháme, dochutíme a posypeme sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je dlouhozrnná rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kotlík s vepřovým masem

Zpět na recept