Pikantní kotletky

Minutkové vepřové kotletky s česnekovou příchutí podáváme se směsí žampionů a paprik. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo hranolky.


4.322x
45 min
2×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžícerajčatový protlak
300 gžampiony
1 ksčervená kapie
1 dlsuché bílé víno
6 ksmalé vepřové kotletky s kostí

podle potřeby

olej
vývar

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kotletky omyjeme, osušíme a tence rozklepeme. Z části odkrojíme od kosti, potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme odležet.

Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na větší kousky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky.

Na oleji orestujeme plátky česneku dozlatova a ihned je vyjmeme. Do česnekového oleje vložíme kotletky, které opékáme z obou stran do růžové barvy. Kotletky vyjmeme a uchováme na teple.

Nyní ve výpeku orestujeme žampiony, nakrájenou kapii, vše podlijeme vínem a krátce povaříme. Jakmile se alkohol odpaří vmícháme rajčatový protlak, podle potřeby vývar a osmahnuté plátky česneku. Vše krátce podusíme a odstavíme.

Na nahřáté talíře rozdělíme pikantní kotletky, zalijeme zeleninovou směsí a podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky. Na jednu porci počítáme 2 malé kotletky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kotletky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká