Pikantní kotleta s česnekovo-rozmarýnovým obalem

Pečené vepřové kotlety s česnekovo-rozmarýnovou chutí. Recept na skvělý oběd nebo večeři.


4.629x
60 min

Ingredience

4 ksvepřová kotleta

na obalení

4 stroužkyčesnek
4 špetkysůl
1 větvičkarozmarýn
2 lžíceparmazán

podle potřeby

máslo
1.5 hrnkustrouhanka

na potření

olivový olej

Postup přípravy

Vepřové kotlety s kostí po opláchnutí a osušení naklepeme. Rozmarýn s česnekem nasekáme nadrobno, přidáme sůl, nastrouhaný parmazán, strouhanku a dobře promícháme.

Kotlety nejprve potřeme ze všech stran olejem, poté obalíme ve strouhankové směsi a dobře přimáčkneme. Kotlety přikryjeme slabounkými plátečky nakrájeného másla.

Kotlety položíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova a nezapomeneme obrátit.

Pikantní kotlety s česnekovo-rozmarýnovým obalem zachutnají s bramborovou přílohou, nebo jen s barevným sezonním salátem a čerstvým pečivem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kotleta s česnekovo-rozmarýnovým obalem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.