Pikantní hlávkový salát s vejci můžeme připravit jako lehkou večeři. Recept zvládne úplně každý.
4 ks | vejce |
3-4 ks | rajče |
0.5 ks | okurka |
1 ks | hlávkový salát |
zálivka | |
---|---|
5 lžic | olej |
sůl | |
2 lžíce | ocet |
mletý pepř | |
1 svazeček | petrželová nať |
2 ks | mladá cibule s natí |
1 lžíce | polotučná hořčice |
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout. Salát důkladně list po listu propereme ve studené vodě a necháme okapat. Rajčata a okurku opláchneme a nakrájíme na slabé plátky, nebo na kousky. Připravíme si zálivku. Mladé cibulky oloupeme, opláchneme, i se zelenou natí nakrájíme na slabá kolečka. Použít můžeme i cibuli bez natě, v tom případě bychom ji nakrájeli nadrobno. Čistou petrželovou nať jemně nasekáme. Rozkrájenou cibuli a petrželku promícháme s olejem, octem, hořčicí, solí a pepřem. Umyté salátové listy naskládáme na sebe a najednou rozkrájíme na menší kusy. Promícháme je se zálivkou a rozdělíme na porce.Každou porci salátu poklademe jedním uvařeným a rozkrájeným vajíčkem. Nakonec salát ozdobíme okurkou a rajčetem, můžeme ještě podle chuti připepřit. Pikantní hlávkový salát s vejci podáváme s bagetou, či jiným pečivem.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena