Výborná pomazánka z hermelínu, piva a kmínu. Díky pálivé paprice a tabascu je pěkně pálivá.
50-70 g | máslo |
2 lžíce | majonéza |
3-4 lžíce | pivo |
200 g | Hermelín |
2 ks | jarní cibulka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
tabasco | |
mletý římský kmín | |
1 lžička | mletá sladká paprika |
pálivá mletá paprika |
Cibulku i s natí očistíme a jemně usekáme. Vyzrálé hermelíny nakrájíme na kostičky a vidličkou co nejvíce rozmělníme. Potom přidáme změklé máslo, kmín a obě mleté papriky. Ze směsi ušleháme hutný krém, který podle potřeby naředíme pivem. Nakonec vmícháme jarní cibulku a majonézu. Pomazánku osolíme, dochutíme tabascem a necháme v chladu rozležet. Pikantní hermelínovou pomazánku mažeme na plátky pečiva a podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
Když se pije burčák: K zakousnutí si dopřejte českou klasiku
A je to tady! Už pár dní si můžete dopřát pravý český burčák, doslova poklad podzimu. Jak poznat ten pravý? A hlavně, co si při popíjení burčáku dopřát k zakousnutí?
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena