Pikantní hermelín v bramboráku

Netradiční bramborák plněný hermelínem, anglickou slaninou a feferonkami. Podáváme samostatně nebo s lehkou zeleninovou přílohou.


4.621x
45 min
1×

Ingredience

4 ksfeferonka
4 kshermelín
8 plátkůanglická slanina

těsto

6 stroužkůčesnek
1 lžičkasůl
1 ksvejce
1 kgbrambory
2 lžícemléko
2 lžičkymajoránka
1 lžičkamletý pepř
hladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Na začátek si připravíme těsto na bramboráky, ve velké míse smícháme nastrouhané brambory, prolisovaný česnek, mléko, pepř, sůl, majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme moukou.

Na pánvi si necháme rozpálit olej. Jakmile je rozpálený, naběračkou do pánve dáme trochu těsta a rozetřeme ho do cca 10 - 15 cm velkého lívance. Na ten po chvíli položíme hermelín, na něj 2 plátky slaniny a úplně navrch pár plátků feferonek. To celé naběračkou zalijeme bramborovým těstem tak, aby bylo vše pěkně schované uvnitř. Jakmile nám spodní část ztuhne a zhnědne, můžeme opatrně otočit a osmažit z druhé strany. To vše provedeme se všemi bramboráky.

Pikantní hermelín v bramboráku ihned naservírujeme na talíř, ozdobíme lehkou zeleninovou přílohou a můžeme podávat.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní hermelín v bramboráku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní