Na začátek si připravíme těsto na bramboráky, ve velké míse smícháme nastrouhané brambory, prolisovaný česnek, mléko, pepř, sůl, majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme moukou.
Na pánvi si necháme rozpálit olej. Jakmile je rozpálený, naběračkou do pánve dáme trochu těsta a rozetřeme ho do cca 10 - 15 cm velkého lívance. Na ten po chvíli položíme hermelín, na něj 2 plátky slaniny a úplně navrch pár plátků feferonek. To celé naběračkou zalijeme bramborovým těstem tak, aby bylo vše pěkně schované uvnitř. Jakmile nám spodní část ztuhne a zhnědne, můžeme opatrně otočit a osmažit z druhé strany. To vše provedeme se všemi bramboráky.
Pikantní hermelín v bramboráku ihned naservírujeme na talíř, ozdobíme lehkou zeleninovou přílohou a můžeme podávat.