Pikantní filety z tresky na rajčatech

Oblíbený recept na přípravu pikantní tresky s ostrou rajčatovou směsí.


4.654x
45 min
1×

Postup přípravy

Mražené filety z fresky omyjeme, osolíme, zakapeme citronem a necháme rozmrazit. Mouku promícháme s chilli kořením. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně usekáme. Sušená rajčata a omyté žampiony nakrájíme na nudličky. Nakládaná rajčata rozšťoucháme vidličkou na menší kousky a anglickou slaninu nakrájíme na proužky.

Rozmražené filety z tresky osušíme, nakrájíme na menší kousky, které obalíme v mouce s chilli kořením a osmažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečenou rybu uchováme na teple a do výpeku přidáme slaninu, kterou necháme rozškvařit. Pak přidáme cibuli a česnek, necháme zesklovatět a vmícháme žampiony, pórek, sušená rajčata a chilli papričky. Vše opékáme na mírné teplotě asi 5 minut a nakonec přidáme nakládaná rajčata a několik lístků čerstvého rozmarýnu. Směs podlijeme vývarem, krátce podusíme a podle chuti osolíme a opepříme.

Rajčatovou směs se žampiony rozdělíme na porce a poklademe treskou. Pikantní filety z tresky na rajčatech podáváme s opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní filety z tresky na rajčatech

Zpět na recept