Pikantní filé s medem

Jemné rybí maso skvěle zvýrazní spojení ďábelského koření a medu. Pórek nesmí chybět.


4.29x
25 min
2×

Postup přípravy

Rybí filé očistíme, použijeme naporcované ryby (ne kostky). Pokapeme čerstvým citronem a výrazně posypeme ďábelským kořením, jemněji bylinkovou solí. Koření do rybího filé prsty jemně zatlačíme a necháme alespoň 30 minut odležet. Mezitím si na kolečka nakrájíme zelenou část pórku a zprudka jej na olivovém oleji osmahneme. Vhodíme kousky filé (3 - 4 porce), posypeme celým pepřem a necháme zatáhnout. Pokapeme trochou tmavé sójové omáčky. Párkrát zlehka obrátíme, dokud není maso na povrchu bílé. Poté podlijeme vodou, přidáme rozdrobenou čtvrtku bujónu a přikryjeme pokličkou. Chvíli podusíme, přidáme lžíci medu, zvýšíme teplotu a necháme šťávu z poloviny vydusit (ale už bez pokličky). Celková příprava by neměla trvat déle než 10 - 12 minut. Pikantní filé s medem ihned podáváme. Jako přílohu volíme tmavé pečivo, vařené brambory nebo jen čerstvou zeleninu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní filé s medem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena