Správná dršťková polévka chce svůj čas a trpělivost, ale to všechno se rozhodně vyplatí. Při přípravě klasické dršťkové polévky bychom také měli dbát na správné dochucení, měla by být cítit majoránkou a česnekem, být slaná tak akorát a stejně tak pikantní.
A teď k samotné přípravě. Očištěné vepřové dršťky pokrájíme na menší kousky, dáme do velkého hrnce s vodou a přivedeme k varu. Napůl uvařené dršťky scedíme, vyndáme a pokrájíme na nudličky, potom znovu zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu, vaříme doměkka.
Mezitím si na sádle osmahneme větší množství pokrájené cibule, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, přidáme mletou papriku, trochu chilli a pepř, zalijeme vývarem z drštěk a vaříme do změknutí zeleniny. Po uvaření zeleninu v polévce rozmixujeme, přidáme uvařené dršťky, zahustíme jíškou a znovu krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem, česnekem a majoránkou. Dršťkovou polévku podáváme horkou, s čerstvým chlebem či jiným pečivem.
Masopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech
Masopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.

Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.

Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena