Pikantní cibulačka

Trošku pracnější recept na zapečenou cibulovou polévku.


4.413x
45 min

Ingredience

sůl
2 lžícemáslo
500 gcibule
0.5 lžičkyrozmarýn
1 lžičkaplnotučná hořčice
0.3 lžičkymletý bílý pepř
1 lžícepolohrubá mouka
3 špetkydrcený kmín
0.8 lčirý vývar

podle potřeby

2 lžícetuk
4 plátkytoastový chléb
150 ggouda nebo eidam

Postup přípravy

Cibuli, může být půl na půl hnědá a červená, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozmarýn v dlaních rozemneme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Rozpustíme máslo, přidáme cibuli, hořčici, kmín, pepř i rozmarýn. Směs za občasného míchání 10 minut podusíme. Poté směs zasypeme moukou a necháme ji krátce osmahnout. Za stálého míchání přilijeme vývar a pikantní cibulačku uvedeme do varu. Vaříme na malém plameni 20 minut. Podle chuti přisolíme. Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ho na rozpáleném tuku do křupava. Pikantní cibulačku rozdělíme do čtyř zapékacích misek, posypeme ji kostičkami chleba a sýrem. V předehřáté troubě zapečeme na 225 °C dozlatova. Horkou pikantní cibulačku ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní cibulačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena