Pikantní česneková příloha z brambor

Pochoutka z Řecka, kterou můžete ochutnat pod názvem Skordalia.


2.9141x
45 min
1×

Postup přípravy

Brambory oloupeme, uvaříme a rozšťoucháme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme.

Oloupeme česnek a utřeme ho se solí. Do mísy k němu postupně přidáváme brambory a pořádně promícháváme.

Do takto vzniklé pasty postupně za dalšího míchání po troškách přidáváme olej. Osolíme a přidáme jemně nasekané mandle se žloutkem. Nakonec podle vlastní chuti vmícháme ocet.

Česneková příloha z brambor je značně pikantní.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní česneková příloha z brambor

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Řecká